Koelwater vrij van chemicaliën

Duurzaam koelwater, tegen lagere kosten! zonder additieven kalk, corrosie en legionella voorkomen.
Klik hier voor circulaire koelwater behandeling

Water Innovator of the Year 2017

Pathema BV is op het Watervisie Congres 2017 uitgeroepen tot Waterinnovator of the Year 2017!
Lees meer

IVG - Industrial Vortex Generator

Clean technology, zonder chemie kalkaanslag, corrosie en microbiologische groei voorkomen
Klik hier voor meer toelichting

Plug & Play technologie

Complete plug and play productie in eigen beheer voor verhuur en verkoop op maat
Klik hier voor maatwerk voorbeelden

Circulair (koel)water exploiteren tegen lagere kosten.

Het circulair inzetten van (koel)water, zonder te investeren? Huren zonder investeren is goedkoper dan maandelijks chemicaliën inkopen.
Lees meer

Niet de technologie van morgen, maar van vandaag!

Pathema BV is gevestigd in Goirle en is een innovatief en dynamisch bedrijf dat zich actief bezig houdt met de engineering van duurzame waterbehandeling. Onze producten zijn zowel te koop als te huur. Onze technologie is getoetst in de praktijk en ISSO 55.3 gecertificeerd. U voldoet hiermee dus aan de wet- en regelgeving ten aanzien van  legionella beheersing.  

Het gaat bij ons veelal om maatwerk, gebaseerd op de wensen en technische eisen van klant en installatie. Onze producten onderscheiden zich door een chemicaliënvrije werking, energie- en waterbesparingen en garanderen duurzaam investeren. Onze producten worden geïmplementeerd daar waar koel-, proces-, afval-, oppervlakte- en ketelwater systemen van toepassing zijn. 

Passie voor water

We kunnen met onze diensten een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van het koelingsproces van verschillende industrieën en daarbij de nodige besparingen bewerkstelligen. We stellen de klant altijd centraal en denken mee in de voortdurend veranderende omgeving van watertoepassingen. Bedrijven als Smart DC, Grolsch, WESTIN Marriott, AMGEN en Lamb Weston Meijer gingen u al voor.

We hebben de ambitie om duurzame innovaties te leveren aan de industrie én aan de maatschappij. We willen de waterschaarste terug dringen in harmonie met het milieu en tegelijkertijd rendementvol zijn voor de eindgebruiker. Water is een schaars goed, we zien het daarom als onze gezamenlijke verplichting hier verantwoord mee om te gaan.

Meer weten of verder kennismaken met Pathema? Lees dan snel hier verder!

Onze oplossingen

news
IVG: Duurzaam koelwater

Kalkaanslag, corrosie en legionella in koelwater voorkomen zonder chemicaliën in te zetten

Lees meer
news
Kalkaanslag voorkomen

De IVG technologie is in staat zonder zout, of chemicaliën kalk uit uw proces- en afvalwater te verwijderen.

Lees meer
news
Flowmix: Efficiënt mengen

De FLowMix kan vloeistoffen, gassen en emulsies efficient in-line ondiep mengen. Bijvoorbeeld zuurstofinbreng in (ondiep) oppervlaktewater.

Lees meer
news
Beter ijs, lagere kosten en meer transparantie

Het RealIce systeem ontgast het dweilwater, waardoor er minder energiekosten nodig zijn en de ijskwaliteit verbetert.

Lees meer
news
Zelfreinigende filtratie

Zelfreinigende (in-line) deeltjes filtering van 5-500 micron van 2-900 m3/h. Filtering zonder arbeidshandeling, zeer compact.

Lees meer

IVG-C CoolWater PRO in de praktijk

Lamb Weston/Meijer is één van 's werelds grootste bedrijven in diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken. In 2014 startte op de vestiging Bergen op Zoom een groot investeringsproject waarbij de capaciteit van deze locatie werd verdubbeld met een nieuwe productielijn en de bestaande productielijn werd gerenoveerd. In 2016 werd daarvoor ook de koelwatervoorziening van de nieuwe productielijn onder handen genomen. Luc Wuyts was als maintenance engineer betrokken bij het project nadat hij het management had overtuigd van een chemicaliënvrije waterbehandeling. Een jaar later maakten Lamb Weston/Meijer en de leverancier de balans op.