-100%

Chemie

-83%

Co2

-6.5%

Water

2.3 jaar

ROI

NorthC

NorthC is een samenvoeging van de The Datacenter Group en NLDC Telecom. Door hun uitgebreide kennis en jarenlange ervaring te bundelen, is NorthC nu het grootste regionale datacenter in Nederland.

Over de klant

NorthC is een samenvoeging van de The Datacenter Group en NLDC Telecom. Door hun uitgebreide kennis en jarenlange ervaring te bundelen, is NorthC nu het grootste regionale datacenter in Nederland.

NorthC opereert in het hart van de metropoolregio Amsterdam, maar ook in Rotterdam, Delft, Almere, Nieuwegein, Groningen en Eindhoven. Ze zijn dus altijd in de buurt en kennen de identiteit van de regio. Die regionale binding vind je terug in hun naam. NorthC, het noordwesten van Europa. De Noordzee, handel en economie. Maar NorthC staat ook voor kracht. Our true north, het interne kompas dat leidt naar succes en goed ondernemerschap.

Vier installaties in drie jaar tijd

De daadkracht die spreekt uit de waarden van NorthC, maakt dat een match tussen NorthC en Pathema logisch was. We onderscheiden ons allebei door zowel klein als groot te durven denken en impact voorop te laten staan. Allebei laten we ons niet leiden door anderen, maar werken we vanuit onze eigen kracht. Snel en adequaat met oog voor onze klanten. Tussen 2019 en 2022 zijn er maar liefst vier installaties van Pathema bij NorthC geplaatst.

We werken optimaal samen, delen ideeën en komen zo tot nóg meer innovatieve oplossingen. Het zorgt ervoor dat NorthC de beste dienstverlening kan bieden en onder alle omstandigheden aan de behoeften van haar klanten kan voldoen. Zo simpel is het!

Datacenters hebben hoge standaarden: hoge kwaliteit van afwerking en veiligheid en een hoge verwachting van betrouwbaarheid. Pathema kon hier aan voldoen, maar deze manier van werken was voor Pathema nieuw. We leren beiden veel in deze samenwerking en kijken uit naar de toekomst!

Echt samen

Na een presentatie van Pathema op een congres nam NorthC contact op met een hulpvraag. Te veel kalkaanslag en corrosie: een groot probleem voor NorthC. Na het plaatsen van twee IVG4-CT installaties in Delft en Amsterdam (volledig vrije koeling) in 2019 is dit probleem opgelost. In 2022 heeft Pathema een IVG12 installatie geplaatst in Nieuwegein en medio 2022 een IVG50 bij de NorthC locatie in Aalsmeer. Alle installaties draaien succesvol en naar tevredenheid van zowel de klant als Pathema.

En we blijven ontwikkelen in onze samenwerking: in 2023 wordt er een IVG40 geplaatst in Almere die volledig gaat draaien op oppervlaktewater. Ook zal er een IVG20 worden geplaatst op het hoofdkantoor in Oude Meer.

NorthC groeit hard: inmiddels zijn zij uitgebreid naar Duitsland en Zwitserland. Op dit moment lopen er gesprekken om te kijken of en wat Pathema hier kan gaan betekenen.

Meer weten?

Laat hier je mail achter en ontvang heel het document in je mail

Benieuwd naar meer?

Alle cases