Reuse

Koelwater
behandeling

Onze hoogwaardige Vortex (IVG) koelwateroplossing maakt het voor u als waterverbruiker eenvoudig om 100% chemievrij en circulair te koelen.

Industrial Vortex Generator

Om microbiologische groei, (kalk)aanslag en corrosie te voorkomen moet water in koeltorens worden behandeld. In de Industrial Vortex Generator vinden drie processen plaats: het uitkristalliseren van mineralen, het verwijderen van ongebonden gas zoals micro- en nanobellen en het bestrijden van microbiologie door de celwand te beschadigen. Oplosbare vormen van calcium worden omgezet tot calciumcarbonaat in calciet en aragoniet kristalvormen. De cavitatiekrachten produceren kristallen die niet hechten aan leidingen, warmtewisselaars of andere oppervlakken. De IVG verlaagt de viscositeit met 12-20% en verbetert de warmteoverdracht met 3-5% voor optimale koeling.

INDUSTRIAL VORTEX GENERATOR
BEKIJK DEZE VIDEO OVER DE INDUSTRIAL VORTEX GENERATOR

Spinning Disc Filtration

Met Spinning Disk Filtration wordt het koelwater continu gefilterd in een recirculatie lus. De SDF filtert vaste deeltjes van 10 micron of groter uit het water. De filter spoelt terug door snel roterende bewegingen om de zwevende deeltjes in het koelwater zo laag mogelijk te houden, zonder extra waterverbruik. De capaciteit van de UV-C reactor (zie hieronder) verbetert, en de kans op microbiologische groei wordt verkleind. Dit zorgt voor een langere levensduur van materialen en pompen en voorkomt sedimentatie en verstoppingen in leidingen en warmtewisselaars.

SPINNING DISK FILTRATION, EEN ONDERDEEL VAN DE PATHEMA TECHNIEK
DISC FILTRATION EXPLAINED

Ultra Violet type C radiation

Waar water wordt gebruikt, kan biofilm ontstaan. Schimmels, gisten en bacteriën die in biofilms leven vormen een gevaar voor de gezondheid en veiligheid. UV-C is onzichtbare straling met een golflengte tussen 100 en 280 nm. Stralen met deze golflengte beschadigen het DNA van micro-organismen. Het UV-C licht maakt de micro-organismen onschadelijk en voorkomt dat ze zich voortplanten.

ULTRA VIOLET TYPE C RADIATION

PAthema DESinfect

Pathema heeft het PaDes-systeem (PAthema DESinfect) voor de industrie ontwikkeld. PaDes desinfecteert water door het te elektrolyseren, zonder toevoeging van chemicaliën. Het systeem zet aan de hand van elektrolyse het aanwezige NaCl (keukenzout) om naar vrij chloor. Dit vrij chloor zorgt voor desinfectie en heeft een hoge efficiëntie omdat het lokaal gegenereerd is. Zo houden we de leidingen, wisselaars en het koelwaterbassin vrij van vervuiling zoals bacteriën of biofilm. Nadat het chloor zijn desinfecterende werk heeft gedaan, zet het zich terug om in opgelost zout + zuurstof en wordt het gespuid.

PATHEMA DESINFECT

Lees verder

Koelwater voorfiltratie Koelwaterbehandeling Recovery & support
« Terug naar overzicht