Awards

Pathema heeft zich door de jaren heen op vele manieren weten te onderscheiden. Dat anderen daar ook zo over denken blijkt wel uit de prijzen en onderscheidingen die we in de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen. Hieronder tref je een overzicht.

Pathema wint de Energy Innovator award 2019

Pathema is door Corporate Vision bij hun jaarlijkse Energy Innovator Awards verkozen tot Most sustainable cooling water treatment provider 2019. Wereldwijde energie is een belangrijk probleem waarmee we in de huidige samenleving worden geconfronteerd. De nadruk op hernieuwbare en energiezuinige oplossingen en technologie effent nu de weg voor de toekomstige generaties om de behoefte aan schonere en veiligere energie tot uitdrukking te brengen. Met de Energy Innovator Awards brengt Corporate Vision toonaangevende bedrijven en individuen die vasthoudend en vastberaden zijn, voor het voetlicht.

Elke genomineerde wordt zorgvuldig onderzocht. Zo wordt er gekeken naar de prestaties in de afgelopen 12 maanden, de toewijding aan innovatie en eventuele concurrentie. Zo gaan alleen de meest verdienstelijke bedrijven naar huis met deze award. Pathema is er dan ook trots op deze titel te mogen dragen. Mark Boeren, die de award in ontvangst nam, vertelt: “Pathema richt zich op chemievrije koelwaterbehandeling. Met onze ‘plug & play’- technologie wordt kalkaanslag, corrosie en microbiologische groei voorkomen. Dat realiseren we chemievrij én met een verlaagd energie- en waterverbruik. Het is goed dat er met deze award nu niet alleen aandacht is voor chemievrij werken en het verlagen van het waterverbruik, maar ook het verlaagde energieverbruik dat we met onze technologie realiseren krijgt nu een verdiende podiumplek. Circulair produceren wordt met onze technologie laagdrempelig op meerdere fronten. Voor bedrijven is dit een mooie mogelijkheid om zo van Make, Take, Waste naar Reduce, Reuse, Recycle te gaan.”

Meer weten over Corporate Vision en de Energy Innovator Award? Kijk dan hier.

Pathema Waterinnovator of the Year 2017

Op het Watervisie Congres 2017 in Rotterdam is Pathema uitgeroepen tot Waterinnovator of the Year 2017. Het liet daarmee innovators als Willy Verstraete, Royal HaskoningDHV en Thermfilly achter zich. De verkiezing had een tweeledig karakter. Naast een beoordeling van de jury, telden ook de internetstemmen mee.

Pathema is uiteraard verguld met de waardering. Directeur Mark Boeren: “We maken een enorme, positieve ontwikkeling door. Dit is weer een bewijs dat we de juiste koers varen als het gaat over waterinnovatie. Blijkt dat ook branche-deskundigen zien welke stappen wij zetten op het gebied van engineering van duurzame waterbehandeling-technologie en productontwikkeling.”
 

Boeren belicht de ‘plug&play’ koelwater-behandeling, die kalkaanslag en corrosie voorkomt, microbiologie, zoals legionella beheerst, en alternatieve waterbronnen inzet zoals regen-, afval- en grondwater. “We realiseren dat chemicaliënvrij en met een verlaagd energie- en waterverbruik. De Skid bevat alle onderdelen en apparatuur voor de volledige duurzame exploitatie van de koeltoren of verdampingscondensor.”
 

Naast chemievrije koelwaterbehandeling specialiseert Pathema zich in het aanwenden van alternatieve waterbronnen zoals regen-, afval- en grondwater. Door interne circulaire waterstromen te creëren ontstaat het optimale duurzame model. Pathema faciliteert en ontwerpt groene maatwerkoplossingen die zich snel terugverdienen in harmonie met het milieu.
 

De Waterinnovator of the Year 2017 moet de industrie helpen bij de uitdaging om water op een ecologisch en economisch verantwoorde manier te winnen, (her)gebruiken en lozen.

Pathema trotse winnaar JKJT-trofee 2016

Tijdens de uitreiking op 1 december 2016 van de BOV-Trofee (Beste Ondernemers Visie) door de Junior Kamer Hart van Brabant, is er ook aandacht besteed aan de startende ondernemer in de regio Midden-Brabant, die met hun innovatie de markt bestormen. Het thema dit jaar: 'The Next Generation.' De JKJT (Junior Kamer Junior Trofee) biedt aan deze ondernemers een platform. De trofee is dit jaar gewonnen door Pathema BV uit Goirle.

Pathema, trotse winnaar, vindt dat het anders moet met de inzet van koelwater in de industrie. “We moeten af van het lineaire model dat koelwater met chemicaliën en drinkwater behandeld en daarmee ons milieu verontreinigd. Daarvoor in de plaats gaan we circulair regen- en afvalwater zonder chemicaliën, duurzaam inzetten tegen kalk-, corrosie- en legionella problemen”. Pathema BV speelt in de waterbehandeling sector een ‘disruptive’, ofwel ontwrichtende rol. De komst van chemievrije duurzame innovaties spelen in op duurzame verdienmodellen en klantbenadering van onze nieuwe circulaire economie. Duurzaam duur? Groen is Poen, volgens de JKJT-winnaar en klanten verdient de koelwater-behandeling zich binnen 1,5 tot 3 jaar terug!

PIP-Prijs: Erkenning voor duurzame technologie van Pathema 2016

Het winnen van zowel de vakjury- als de publieksprijs van de PIP (Proces Innovatie Prijs), heeft voor enthousiaste reacties gezorgd. Pathema heeft op Industrial Processing een innovatieve en duurzame technologie gepresenteerd om koelwater zonder chemicaliën te beheersen en recyclen. Deze IVG-C CoolWater technologie is volgens de jury een echte innovatie, die voor betere eigenschappen van koelwater, minder energieverbruik en minder waterverbruik zorgt. Bovendien is het plug and play systeem doordat het op een skid is gemonteerd, eenvoudig inzetbaar bij koeltorens.

Mark Boeren, die samen met zijn vader de PIP-prijs in ontvangst nam, zegt verrast te zijn dat zowel de vakjury als het publiek Pathema als winnaar heeft aangewezen. “We vonden het al prachtig bij de 4 genomineerden te zijn. Stiekem dachten we: misschien winnen we wel de vakprijs. Maar aan de publieksprijs hadden we absoluut niet gedacht omdat we met grote bedrijven moesten concurreren.” Dat de technologie van Pathema beide PIP-prijzen in de wacht heeft gesleept, ziet het team als een erkenning voor de technologie. “Alle tekenen in de markt wijzen erop dat duurzaamheid leeft. Meer en meer wordt duurzaam produceren door de consument gedicteerd. De consument legt met z’n aankoopgedrag de bedrijven dat op.” En als dat gecombineerd kan worden met een economische besparing, zoals bij de technologie van Pathema het geval is, dan wint iedereen.