-100%

Chemie

-83%

Co2

-35%

Water

38.6%

ROI

Datacenter (geanonimiseerd)

Dit datacenter richt zich op het stimuleren van innovatie en het helpen van hun klanten bij het definiëren en leveren van hun eigen, unieke visie.

Direct besparen

Over de klant - Datacenter

Dit datacenter richt zich op het stimuleren van innovatie en het helpen van hun klanten bij het definiëren en leveren van hun eigen, unieke visie. Het datacenter zet veel nieuwe technieken in en daarmee werken zij vandaag aan de datacenterinfrastructuur van morgen.

Sinds een aantal jaar heeft dit bedrijf wereldwijd tientallen middelgrote en mega grote datacenters gebouwd. Door het internet te blijven verplaatsen naar de plekken waar dat het meest nodig is, dus naar de lokale markten over de hele wereld, blijven zij groeien.

Als pionier heeft deze organisatie een volledig spectrum aan datacenteroplossingen gebouwd en geleverd. Ze spelen een belangrijke rol bij het optimaliseren van de wereldwijde levering van en toegang tot content, cloud, netwerken en applicaties.

Onze samenwerking

Het eerste contact is tot stand gekomen via de Dutch Datacenter Association (DDA), de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. Zij verbinden marktleidende datacenters en hebben daarbij een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

Eén van de focusgebieden van de DDA is Energie & Duurzaamheid. De DDA levert een bijdrage aan technische normen waarmee de datacenter industrie zich in Nederland en daarbuiten verder kan onderscheiden en zij faciliteren hun leden met informatie over relevante marktontwikkelingen tijdens events en via mediakanalen. Tijdens één van deze events ontmoetten het datacenter en Pathema elkaar.

Langdurige hittegolf

Het datacenter en Pathema herkenden zich in elkaars waarden en de samenwerking werd een feit. Met een transparant partnership werd de impactvolle en risicovrije IVG technologie geïmplementeerd. Zelfs tijdens een langdurige hittegolf konden de werkzaamheden gewoon plaatsvinden, uiteraard terwijl de plant in bedrijf bleef. Pathema heeft de meer dan 100 koeltorens, die allen een eigen regeling hadden qua watermanagement voor suppletie en spui, gekoppeld tot één systeem. Hierdoor is het watermanagement een stuk beter beheersbaar én is een enorme besparing tot stand gekomen.  Door aanvullend gebruik te maken van alternatieve waterbronnen, zoals hergebruik van afvalwater, kunnen we het drinkwaterverbruik zelfs met 95% terugdringen.

Benieuwd naar meer?

Alle cases