-100%

Chemie

-83%

Co2

-6.5%

Water

2.3 jaar

ROI

Colruyt

Colruyt is een Belgisch bedrijf dat mikt op een maximum aan meerwaarde voor de economie, de mens en het milieu. Duurzaam ondernemen zit in hun DNA. Ze werken met een minimum aan grondstoffen, energie en menselijke inspanning.

Direct besparen

Over de klant - Colruyt

Colruyt is van oorsprong een Belgische supermarktketen die zich van de concurrentie wil onderscheiden door zijn no-nonsense aanpak. Inmiddels is Colruyt uitgegroeid tot de Colruyt Group, een multinational die onder andere actief is in de detailhandel, groothandel en webshops.

Al meer dan vijftig jaar loopt duurzaamheid als een rode draad door hun activiteiten. De ambities op dit vlak reiken ver, want de Colruyt Group wil in België een referentiepunt zijn voor duurzaam ondernemen. Het is dan ook niet gek dat Colruyt en Pathema elkaar gevonden hebben. Beiden zijn trots op wat ze doen, maar ze beseffen tegelijkertijd dat vooruitgang en innoveren alleen bereikt kan worden door te blijven bewegen en door te durven vernieuwen. Stap voor stap.

Onze samenwerking

Reeds in 2013 startte in een consortium tussen onder andere Vlakwa (het Vlaams Kenniscentrum Water), de KU van Leuven en een aantal Belgische bedrijven een onsite experiment bij een levensmiddelenfabrikant. In het toegepast onderzoek werd de IVG-CT van Pathema ingezet ter voorkoming van kalkaanslag, corrosie en biologische groei in de verdampingscondensor.

De resultaten van dit project waren overduidelijk. Want na een testperiode van 8 maanden kon geconcludeerd worden dat na het inzetten van de technologie van Pathema, de verdampingscondensor 100% chemievrij optimaal gewerkt heeft. Zonder kalkaanslag of corrosie op de essentiële onderdelen. Zelfs werd een verlaging van microbiële kiemen in het koelwater gerealiseerd. Hiermee werd het project overtuigend en succesvol afgerond.

Regenwater als bron

Eén van de deelnemers aan dit consortium was Colruyt. Omdat de resultaten van het project zo goed waren en vanwege de maatschappelijke, circulaire en financiële voordelen die het gebruik van de IVG-CT oplevert, was het besluit om de samenwerking met Pathema aan te gaan zo genomen.

Colruyt besloot de IVG4-CT in het eerste jaar te gaan huren voor hun distributiecentrum in Dassenveld. De koeling die Colruyt nodig heeft wordt ingezet voor de opslag van alle frozen and cooled food. Na een testperiode van een jaar is Colruyt overgegaan tot aankoop van de IVG4-CT. De installatie draait volledig op regenwater en draait al ruim 4 jaar succesvol.

Meer weten?

Laat hier je mail achter en ontvang heel het document in je mail

Benieuwd naar meer?

Alle cases