Significant besparen op water footprint

Water wordt steeds schaarser en dus duurder. Bovendien wordt de roep aan de industrie om de water footprint te verkleinen steeds luider. Er zijn inmiddels uitstekende alternatieven voor koelsystemen die op basis van chemie werken. Pathema heeft een interessante koeloplossing ontwikkeld die op basis van hydrovortexcavitatie functioneert en bespaart daarmee significant op de water footprint. Zo schreef Process Control onlangs in hun vakblad.

Koelen met minder water

De energietransitie, waar we middenin zitten, is niet de enige transitie waar we mee te maken hebben. Ook de watertransitie komt steeds dichterbij. Mark Boeren legt dit uit: “Van oudsher is Nederland een land met een wateroverschot, maar we krijgen nu steeds vaker te maken met tekorten. Zoetwater wordt steeds schaarser in Nederland.” Zoetwater is niet alleen nodig om te drinken, douchen en te wassen, maar ook om industriële processen mee te koelen. “Water is nog steeds de efficiëntste manier van koelen. Als je industriële restwarmte kunt hergebruiken, verdient dat de voorkeur, maar dat is lang niet altijd mogelijk. Koelen is en blijft dus uitermate belangrijk.” Maar dat koelen kan een stuk slimmer en efficiënter dan er nu nog vaak gebeurt. “Wij zetten sterk in op het hergebruiken van afvalwater. Door dat afvalwater op te vangen en goed op te werken, is het zeer goed bruikbaar om in het koelproces in te zetten. Circulair koelen dus.” Pathema biedt één oplossing, in drie fases. Eenvoudig 100% chemievrij en circulair koelen in drie stappen: 1. Voorfiltratie, 2. Koelwaterbehandeling, 3. Recovery & support

Het inzetten van afvalwater zal vanaf 2030 de norm zijn. Waar wacht je nog op? Bekijk hier het artikel in Process Control en neem contact met ons op je snel voor te bereiden op de watertransitie.

MAAK CHEMIEVRIJ KOELEN ÉN WATERBESPARING MOGELIJK OP EEN RIGOUREUS EENVOUDIGE MANIER

Benieuwd naar meer?

Nieuws