PIP-Prijs

Het winnen van zowel de vakjury- als de publieksprijs van de PIP, heeft voor extra drukte op de stand van Pathema gezorgd. Enthousiaste reacties op deze duurzame technologie voor koelwater hadden de overhand. Pathema heeft op Industrial Processing een innovatieve en duurzame technologie gepresenteerd om koelwater zonder chemicaliën te beheersen en recyclen. Deze IVG-C CoolWater technologie is volgens de jury een echte innovatie, die voor betere eigenschappen van koelwater, minder energieverbruik en minder waterverbruik zorgt. Bovendien is het plug and play systeem doordat het op een skid is gemonteerd, eenvoudig inzetbaar bij koeltorens.

Erkenning

Mark Boeren, die samen met zijn vader de PIP-prijs in ontvangst nam, zegt verrast te zijn dat zowel de vakjury als het publiek Pathema als winnaar heeft aangewezen. “We vonden het al prachtig bij de 4 genomineerden te zijn. Stiekem dachten we: misschien winnen we wel de vakprijs. Maar aan de publieksprijs hadden we absoluut niet gedacht omdat we met grote bedrijven moesten concurreren.” Dat de technologie van Pathema beide PIP-prijzen in de wacht heeft gesleept, ziet het team als een erkenning voor de technologie. “Alle tekenen in de markt wijzen erop dat duurzaamheid leeft. Meer en meer wordt duurzaam produceren door de consument gedicteerd. De consument legt met z’n aankoopgedrag de bedrijven dat op.” En als dat gecombineerd kan worden met een economische besparing, zoals bij de technologie van Pathema het geval is, dan wint iedereen.

Extra veel aanloop

Het winnen van de PIP-prijs heeft op de beurs voor heel wat extra aanloop op de stand gezorgd. Van eindgebruikers die de technologie nog niet kenden en enthousiaste beursbezoekers die blij zijn met een duurzaam alternatief voor chemicaliën tot en met sceptici. “Mensen die zeggen seeing is believing. Prima, het is goed om sceptisch te zijn in de industrie. Wij hebben voldoende referenties in de markt om te laten zien dat deze technologie echt werkt,” reageert Boeren. Op Industrial Processing heeft het bedrijf concrete aanvragen ontvangen. De komende tijd zal de winnende technologie ongetwijfeld op meerdere plaatsen in de procesindustrie toegepast gaan worden. Mark Boeren: “We hebben de ambitie een nieuwe standaard te zetten in duurzame behandeling van koelwater.” En op Industrial Processing 2016, is Pathema dan opnieuw van de partij? “We werken aan voldoende innovaties om ook dan met iets heel nieuws te komen”, kondigt de innovatieve ondernemer alvast aan.

 

Benieuwd naar meer?

Nieuws