Pathema onderdeel van Expertsessie DatacenterWorks

Op 18 november vond de 5e DCW Expertsessie van dit jaar plaats. Deze editie stond geheel in het teken van koeling in het datacenter.

Pathema onderdeel van Expertsessie DatacenterWorks

Op 18 november vond de 5e DCW Expertsessie van dit jaar plaats. Deze editie stond geheel in het teken van koeling in het datacenter. Zo gaven Danny van Delden (Schneider Electric), Elbert Raben (Rittal), Mark Boeren (Pathema) en Mandy Ho – met Drazen Dukic als side kick – van Delta Electronics hun visie op onder andere deze vragen:

  • In de media wordt vaak een relatie gelegd tussen koeling en de milieu-impact van datacenters. Is dat terecht? Heeft de sector met het uitfaseren van vervuilende koudemiddelen niet al hele grote stappen gezet? Wat kan de sector nog meer doen om de milieu-impact van koelinstallaties terug te dringen?
  • Sinds enige tijd wordt kritisch gekeken naar het waterverbruik van datacenters. Is dat waterverbruik inderdaad zo groot?
  • Doen datacenters voldoende om grip te krijgen op hun waterverbruik? Wat zijn de ervaringen met het terugdringen van chemicaliën om legionella, biofilms en dergelijke tegen te gaan?

Scroll naar beneden om de opname van de expertsessie te bekijken.

BEKIJK DE OPNAME VAN DE EXPERTSESSIE

Benieuwd naar meer?

Nieuws