IVG: Duurzaam koelwater

Meer koelwater, minder kosten

In  uw koel-, productie-, of vriesproces is een koeltoren of verdampingscondensor een constante spil in het vermogen, efficiëntie en capaciteit van uw installatie. De koelwaterbehandeling en vooral de effectiviteit hiervan heeft dus een directe invloed op uw totale (financiële) rendement. Tot op heden wordt deze koelwaterbehandeling hoofdzakelijk toegepast met traditionele chemicaliën. 

De IVG-C CoolWater skid stelt u in staat uw koelwater volledig chemicaliën vrij te exploiteren! Meer koeling tegen lagere kosten – financieel & duurzaam verantwoord.

Naast de mogelijkheid om de IVG-C CoolWater skid te kopen, biedt Pathema ook de mogelijkheid deze installatie te huren op basis van no cure no pay. 

 

Lamb Weston Meijer case

Wilt u nog meer achtergrond informatie horen van Lamb Weston / Meijer zelf? Bekijk dan ook nog dit filmpje

 

De IVG-C CoolWater PRO waterbehandeling oplossing stelt u in staat veel voordelen te halen op de exploitatie van het koelwater in uw proces en omgeving. 

Geen inhibitors of chemicaliën

Voor het voorkomen van scaling, kalk (aanslag) CaCo3, corrosie en biologische besmetting zijn geen chemicaliën nodig. Door een combinatie van verschillende technieken worden deze processen gecontroleerd en voorkomen, waardoor de exploitatie financieel aantrekkelijker en milieuvriendelijker wordt. 

Verhoogde koelcapaciteit

Door het constant ontgassen van het koelwater met de IVG Vortex verhoogd de koelcapaciteit van uw systeem. Dat komt door de verbeterde warmtecapaciteit en verlaagde viscositeit. In het vacuüm van de Vortex waterbehandeling verlaten gasbellen het (koel)water.

 

De warmtecapaciteit of soortelijke warmte van het water verbetert hierdoor en stelt het koelwater beter in staat meer warmte uit het proces te onttrekken. Door de onttrekking van gassen uit het water verlaagt de viscositeit, het water zal beter vloeien en daardoor het koeloppervlak vergroten. 

Controle 

Pathema BV heeft als doel u meer grip op het koelwaterproces te geven. Door de touchscreen bediening van onze eigen software beheert u zaken zoals PH, indikking en filtering met een druk op de knop - zelfs remote controlled! Uw hardware en controle hierover verhoogt daardoor de levensduur van uw installaties. 

Recycling

Omdat het water vrij is van chemicaliën is het water te hergebruiken in een ander grijswater circuit. Maar ook grondwater of restwater uit uw productieproces is goed inzetbaar met de IVG-C oplossing ter inzet van koelwater. Graag komen wij langs voor een betrouwbaar advies.

Werking IVG-C CoolWater PRO systeem

De IVG-C skid is een 'plug & play' eindoplossing die verschillende technieken combineert om een koeltoren of verdampingscondesor volledig vrij van chemicaliën te exploiteren.

Klik hier voor meer details.