Dutch Data Center Association

Pathema sluit zich aan bij netwerk Dutch Data Center Association

Pathema BV heeft zich per 1 juli 2019 aangesloten als partner in het netwerk van de Dutch Data Center Association, de branchevereniging voor Nederlandse datacenters. Pathema is een innovatief en dynamisch bedrijf dat zich adtief bezig houdt met de engineering van duurzame waterbehandeling en technologie- en productontwikkeling rondom watertoepassingen. Pathema kan met haar diensten een belangrijke rol spelen voor verduurzaming van het koelingsproces van datacenters en daarbij de nodige besparingen bewerkstelligen.

DUURZAME WATERKOELING BINNEN DATACENTERS

De producten van Pathema onderscheiden zich door hun chemicaliënvrije werkwijze. Dat levert energie- en waterbesparing op voor bedrijven. Daarmee is een duurzame investering gegarandeerd. Bovendien leert de ervaring van verschillende projecten dat de ROI va•ieert van 1,5 tot 3 jaar.

Met een specifieke focus op datacenters kunnen de producten worden geïmplementeerd daar waar koelsystemen van toepassing zijn. Koelwateroplossing wordt gezien als een belangrijke schakel in de duurzame exploitatie van datacenters. Vooral de flexibiliteit om meerdere koelunits te bedienen met één waterbehandeling biedt veel mogelijkheden.

“Hoe schoner we de cirkel maken, hoe goedkoper het wordt. Dit is ook zéker het geval bij datacenters. Duurzame, chemicaliënvrije koelwaterbehandeling verlaagt het waterverbruik en de impact op ons milieu. Via de DDA hebben we de mogelijkheid om de datacenters kennis te laten maken met ons unieke product en onze no-nonsens aanpak.” Aldus Mark Boeren, oprichter en CEO van Pathema.

TOEKOMSTIGE SAMENWERKING

De DDA is enthousiast over het nieuwe partnerschap met Pathema BV. Stijn Grove, Directeur Dutch Data Center Association: “De ambitie van Pathema om de industrie te verduurzamen is een ambitie die de datacenter sec:or ook hard nastreeft. Met projecten zoals het hergebruik van datacenter restwarmte wordt er al gewerkt naar zuiniger energiegebruik. De diensten van Pathema zouden eer grote rol kunnen spelen in de verduurzaming van de koeling, wat een essentieel onderdeel is voor de bedrijfsvoering van datacenters. Wij kijken erg uit naar de samenwerking met Pathema en de diensten die het bedrijf te bieden heeft aan de sector.”

Benieuwd naar meer?

Nieuws