Driedubbel voordeel

Een chemische koelwaterbehandeling is in de aanschaf goedkoper, echter zijn de operationele kosten hoger. De terugverdientijd van een Pathema koelinstallatie is ongeveer twee tot drie jaar. De installatie blijft vervolgens nog zeker twintig jaar draaien. Bedrijven overtuigen is voor iedere innovatieve oplossing een uitdaging. Ook bij Pathema dus. Daarom biedt Pathema de mogelijkheid om de koelwaterbehandeling in te zetten met een lease/huur water service overeenkomst, terwijl het parallel aan de bestaande installatie blijft draaien. “In de praktijk zien we dat het zich bewijst, en dat klanten vervolgens tot aanschaf overgaan. Op deze manier creëren we vertrouwen,” geeft Mark Boeren, CEO Pathema, aan. En dát blijkt tevens uit hoe overheidsinstanties naar de oplossing kijken. De installaties van Pathema komen in aanmerking voor de MIA\VAMIL-regeling*. De prijs turn-key (inclusief piping- en installatiekosten) kun je inbrengen voor de MIA\VAMIL. En dát biedt dubbel voordeel, driedubbel eigenlijk!

MIA\VAMIL voor ondernemers

Want naast dat je de installatie van Pathema kunt leasen, zijn er nog twee fiscale voordelen te behalen voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Te weten, de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). De MIA biedt jou de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. Je kunt tot 45% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de winst. Met de VAMIL kun je een investering op een willekeurig moment afschrijven. De willekeurige afschrijving is beperkt tot 75%. Door sneller afschrijven verminder je de fiscale winst en betaal je minder belasting in dat jaar.

De MIA en de VAMIL zijn twee verschillende regelingen, maar kunnen in combinatie worden toegepast en gelden beiden wanneer je overgaat tot de aanschaf van een Pathema koelinstallatie.

Twijfelde je nog en had je dat laatste zetje nodig om dé belangrijke stap te zetten in de watertransitie? Dan hebben wij je nu overtuigd en kun je niet meer terug. Laat je door ons actief bij de hand nemen en helpen bij het overwinnen van alle uitdagingen die komen kijken op weg naar een volledig circulair productieproces. Uiteraard helpen wij je ook met de melding die je doet bij het RVO om in aanmerking te komen voor de MIA\VAMIL-regeling. Rigoureus eenvoudig toch?

*De MIA\VAMIL-regeling geldt alleen bij de uiteindelijke aankoop van een installatie, niet bij een huur/lease overeenkomst.

CHEMIEVRIJKOELEN | CIRCULAIRKOELEN | PATHEMA

Benieuwd naar meer?

Nieuws