Chemievrij koelwater veiliger voor mens en omgeving

Om koeltorens en verdampers vrij te houden van kalkaanslag, corrosie en microbiologische groei, wordt in het overgrote deel van de industrie gebruik gemaakt van chemicaliën in het koelwater. Onnodig, want er zijn chemievrije alternatieven voor de behandeling van koelwater waarbij mens en omgeving geen risico lopen. Onlangs interviewde Industrielinqs Pathema over dit onderwerp.

Stap nu al over op chemievrij koelen

Geen chemicaliën betekent geen risico’s. Er is geen transport en overslag van chemicaliën nodig met alle daaraan verbonden veiligheidsrisico’s voor milieu en mens. Chemievrij koelen is dus een stuk veiliger, maar ook eenvoudiger op het gebied van regelgeving. Klanten die met een omgevingsvergunning aan de slag moeten, krijgen vragen over de veiligheid van de opslag van chemicaliën. Iedere keer als de richtlijnen veranderen, moet het bedrijf aan de slag met nieuwe veiligheidsmaatregelen. Een koeltoren staat 20 tot 30 jaar, maar je moet om de 4 tot 5 jaar voldoen aan de meest moderne richtlijnen, wat goed is voor mens en milieu. Maar als je geen chemicaliën gebruikt, is het veel eenvoudiger.

Wil jij nu al overstappen op chemievrij koelen? Download hier het artikel in Industrielinqs en neem contact met ons op om de eerste stap te zetten!

CHEMIEVRIJKOELEN | CIRCULAIRKOELEN | PATHEMA

Benieuwd naar meer?

Nieuws