Chemicaliënarm of chemicaliënvrij?

De opdracht van Rijkswaterstaat is duidelijk: maak koelwatersystemen chemicaliënvrij. Voor bedrijven die nu nieuwe koeltorens willen bouwen levert dit echter problemen op, omdat zij geen chemicaliën meer mogen toepassen. Want, er zijn nog heel weinig goede oplossingen om te werken zonder chemicaliën, staat in een onlangs gepubliceerd artikel van vakblad H2O. Daarom mikt de Expertgroep Koelwater op een chemicaliënarme koelwaterbehandeling in plaats van chemicaliënvrij. Is dat noodzakelijk? Één van de goede oplossingen zonder chemicaliën biedt Pathema. Zoals ook in het artikel geschreven, hebben nieuwe technologieën goud in handen. Nou ja, eigenlijk geen goud, maar water. Water wat je steeds opnieuw kunt hergebruiken om jouw koeltoren zowel circulair als chemievrij te kunnen koelen. Weten hoe dit voor jou werkt? En hoe simpel het is? Check onze nieuwste timelapse video en neem contact met ons op voor advies op maat.

Bekijk de plug & play timelapse video

Plug & Play

Pathema kan jouw koelproces circulair en chemievrij ombouwen zonder dat het proces hoeft te worden stilgelegd. We werken met Plug & Play containers die in de werkplaats al een Factory Assessment Test (FAT) hebben gehad. Op jouw locatie sluiten we alles aan, doen we een Site Acceptance Test (SAT) en kunnen we, terwijl we nog parallel met het oude systeem werken, de eventuele kinderziektes eruit halen.

Om flexibiliteit en ontwerpvrijheid te bevorderen kan Pathema indien gewenst haar installaties uitvoeren in één of meerdere 20/40ft. containers. Deze zeecontainer(s) kunnen op jouw bedrijfsterrein volledig worden voorbereid en plug & play geproduceerd en geplaatst worden. De leidingaansluitingen, stroom en toegangsdeuren worden conform wens voorgefabriceerd. Ook kunnen we verschillende systemen zoals waterbuffers, tanks en CIP-systemen volledig integreren in het ontwerp, zodat de aanpassing op jouw site zo minimaal mogelijk is.

Rigoureus eenvoudig dus, zowel de installatie zelf áls chemicaliënvrij koelen. Neem contact met ons op om de eerste stap te zetten van chemicaliënarm naar chemicaliënvrij!

CHEMIEVRIJKOELEN | CIRCULAIRKOELEN | PATHEMA

Benieuwd naar meer?

Nieuws