Kalkaanslag voorkomen

Het IVG-IL -Industrial Vortex Generator - In Line- systeem is een chemicaliënvrije oplossing voor het voorkomen van kalk en ijzeraanslag, scaling en biologie in uw pand, reiniging- of productieproces. Het principe is gebaseerd op de verandering van het kalkkristal dat plaatsvindt op het moment dat het kalkhoudende water door een drie dimensionale draaikolk gaat. Deze draaikolk komt tot stand door het gebruik van de gepatenteerde Vortex generator. 

In combinatie met een UV-C straling techniek wordt er een poortwachter systeem ontworpen om kalk- en ijzeraanslag, biologie en opvoerdruk te controleren aan het begin van uw proces.

Verandering van Kalk

In de IVG-IL skid wordt, door middel van de Vortex Process Technology®, een krachtige en stabiele Vortex ontwikkeld. Feitelijk is dit een gecontroleerde cavitatie. Een ongecontroleerde cavitatie is bijvoorbeeld te zien bij een scheepsschroef, gecreëerd door de  onderdruk. De Vortex onttrekt ongebonden gassen uit het water door een onderdruk in het midden van de Vortex, ofwel gecontroleerde cavitatie. Alle ongebonden gassen, waaronder kooldioxide CO2 gassen, worden door de onderdruk uit het water onttrokken. Het redelijk oplosbare Calcium-waterstofcarbonaat Ca(HCO3)(aq) zal door dit proces worden omgezet in Calciumcarbonaat  CaCO3 (s).

Klik hier voor meer details